"Безопасните" цистерни са под денонощна охрана

0

Всичките 11 цистерни, които дерайлираха при инцидента край с. Хитрино, вече са край Русе, информира TVN.

Въпреки че според експертите цистерните са напълно обезопасени, те са депонирани на полигон, разположен на десетина километра от града. По разпореждане на прокуратурата цистерните са поставени под денонощна охрана, тъй като се водят веществено доказателство.  По тях има видими следи от удара.

Първоначално цистерните бяха транспортирани до каменна кариера близо до село Хитрино, информираха от „Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД. Там на 27 декември е започнало тяхното окончателно обезопасяване. Процедурата е включвала освобождаване на остатъчното налягане от цистерните. Предприети са били и стъпки по инертизиране на средата с газообразен азот.

Със заповед на областния управител на Шумен на фирмата е бил даден срок за извеждане на цистерните от границите на областта. От „Булмаркет“ се оплакаха, че са били пренебрегнати всички техни искания за нормален технологичен срок за инертизиране и натоварване, което е наложило работа при изключително тежки метеорологични условия.  Охраната на цистерните е била организирана от разтоварването на първата цистерна пристигнала край Русе.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари