Без военен парад на 6 май

0
Празнична церемония ще има пред Паметника на незнайния войн
Празнична церемония ще има пред Паметника на незнайния войн Снимка: БГНЕС

Празнична церемония ще има пред Паметника на незнайния войн

Тази година няма да има военен парад с техника и личен състав на Деня на храбростта и българската армия - 6 май. Това обяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти в парламента.

Министър Запрянов обясни, че това решение е взето поради съвпадането на тазгодишните великденските празници с Гергьовден и Деня на храбростта и българската армия, предава Агенция Фокус.

"Много рядко, но тази година има съвпадане на великденските празници с празника на нашата армия. Ние даваме приоритет на общонационалното честване на великденските празници", каза Запрянов.

Той обясни, че ще има церемония пред Паметника на незнайния войн, с която да се отбележи празникът на армията, но традиционният парад с военни и военна техника няма да се състои.

"Ще проведем само церемония пред Паметника на незнайния войн. Не планираме да правим парад с техника, с личен състав. Ще оставим хората да отдадат почит към нашия Бог, после към военните им задължения", каза още служебният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    бегетовица
    Какъв парад бе?! Парад на какво?! Първо бе-ге-то не не може да се нарече независима държава, а е мафиотска колония на САЩ. Точно така - булгаристан е царство на крадците, измамниците и всякакви други мошеници... булгаристан е било реална държава само по времето на комунизма.
  • 3
    7
    Дойчинов
    Абе къкъв парад бе вие да не сте полудели! Само до парад ни е!
  • 8
    6
    русенец
    Някъде по това време преди 45 години България стана шестата страна в света, която е изпратила човек в космоса. Но това беше по времето, когато не само произвеждахме всичко за трапезата си, а и дори изнасяхме. Имахме и армия, даже три. Сега не можем да намерим една рота , която да премине с маршова стъпка пред трибуните.
  • 7
    5
    редник Тагарев
    Какъв парад? Бойната техника я подариха на Украйна.
  • 12
    4
    SB
    Ами да направят ГЕЙ ПАРАД
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари