Без събор на Копривщица заради пандемията

0
XII Национален събор на народното творчество ще се проведе след нормализиране на пандемичната обстановка
XII Национален събор на народното творчество ще се проведе след нормализиране на пандемичната обстановка Снимка: https://fest-bg.com/

Община Копривщица предложи да се отложи XII Национален събор на народното творчество, поради нестабилната епидемична обстановка и да се проведе при първа възможност

Националният съвет по нематериално културно наследство проведе неприсъствено заседание в периода 12 - 22 март 2021 г., на което взе решение за подкрепа на отлагането на XII Национален събор на народното творчество в Копривщица през 2021 г. и неговото провеждане при първа подходяща възможност. Това съобщиха от културното министерство. 

Предложението за отлагане на Националния събор на народното творчество идва от Община Копривщица и е свързано със сигурността на хората по време на кризата, причинена от КОВИД-19.

Предстои годината на провеждане на събитието и времетраенето да се обсъждат на последващи заседания, съобразно епидемичната обстановка.

През 2020 г. Съветът прие Статут за провеждането на Събора и обсъди Регламента за неговото провеждане. Информацията е достъпна на интернет страницата на Министерството – тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари