Вече няма да отнемат номера и талона на автомобила в Гърция

1
Целта на новите промени е шофьорът ще бъде наказан, а не колата
Целта на новите промени е шофьорът ще бъде наказан, а не колата

Целта на новите промени е шофьорът ще бъде наказан, а не колата

Националният стратегически план за пътна безопасност за периода 2021 – 2030 г. предвижда „Интегрирана система за управление на нарушенията“, съобщава NewsBG.eu.

Новите промени в Правилника за движение по пътищата предвиждат финансова глоба, отнемане на шофьорска книжка, наказателни точки и т.н., но не отнемане на регистрация. Целта на новите промени е шофьорът ще бъде наказан, а не колата.

Министърът на инфраструктурата и транспорта в Гърция подчерта, че наказанията ще бъдат по-тежки за нарушения, които могат да доведат до тежка катастрофа, като нарушение на червен светофар, превишена скорост, изпреварване, шофиране в нетрезво състояние и др.

„Въвеждаме иновативен за гръцките данни Национален фонд за пътна безопасност. Този фонд ще събира паричните суми от глобите от нарушителите и ще ги разпределя на общините на страната, за изпълнение на действия по пътна безопасност. И ако общините не могат да ги използват, те няма да получат тези пари”, обясни министъра на транспорта г-н Караманлис.

Той спомена също, че Националният план ще включва поредица от „Системни интервенции за пътна безопасност в градовете“, като създаването на зони с ограничение от 30 км/ч в определени централни градски райони, създаване на кръгови кръстовища, преустройство на кръстовища, разширяване и обновяване на тротоарите, пътни знаци, обезопасителните парапети и електрическото осветление.

Разглеждат се обновяването на прелезите, създаването на инфраструктура за колоездене и кънки, предвиждането на ограничение на скоростта от 20 км/ч пред всички училища и исторически центрове, по примера на много европейски градове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари