Беше като ада, пламъците достигаха чак до небето

0
Кола-бомба рани 20 души в Истанбул
Кола-бомба рани 20 души в Истанбул

След взрива в шуменското Хитрино тази сутрин, при който загинаха 7 души, а десетки бяха ранени, взрив на кола-бомба рани 20 души в Истанбул снощи след края на футболната среща между двата най-силни отбора на Турция. Събщението за втория инцидент е на Reuters.

Турските власти са категорични, че атаката е терористична, докато българските им колеги твърдяха безапелационно, че у нас инцидентът е следствие от транспортен характер. При това часове преди да бъдат потушени пожарите и преди началото на огледа на местопроизшествието.

Вътрешният министър Сюлейман Союлу уточни, че по-голямата част от пострадалите са полицаи.

Двама свидетели пред Reuters твърдят, че са чули два взрива извън Vodafone Arena, който се намира на ръба на Босфора в централната част на Истанбул и е дом на футболият отбор на Бешикташ. Повечето ранени са пострадали при бягството на хората след взрива.

„Беше като ада. Пламъците достигаха чак до небето. Пиех чай в кафенето до джамията“, каза Омер Юлмуз, който работи като чистач в близката Долмабахче джамия.

„Хората се криеха под масите, жените пищяха. Футболни фенове, които пиеха чай се блъскаха да влязат в кафенето, беше ужасно“, допълва той пред агенцията.

Жандармерията е отцепили улиците около стадиона. С водно оръдие са угасени останките от изгорялата кола и още два, възникнали вследствие на прехвърлилите се от автомобила пламъци.

Турция бе атакувана от серия бомбени атентати през последните години. Най-често за тях обвиняват екстремистите от Ислямска държава, а други – кюрдите и крайно левите групировки.

Източник: RNS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари