Бесарабски българин: Ако Украйна не устои, следващи ще бъдат Полша и Грузия

0
Как премина нощта в Украйна
Как премина нощта в Украйна Видео: NOVA

Как премина нощта в Украйна

Нощта беше спокойна. Преди да започнат преговорите снощи имаше ракетен обстрел в Одеса. Има комендантски час от 19.00 ч. до 06.00 ч. Удар имаше и в района на Бесарабия. За щастие, няма информация за жертви. В момента съм в Болград”, разказа в ефира на NOVA Дмитрий Петков, бесарабски българин.

Според него най-вероятно Одеса все още не е нападната, защото руските сили са се съсредоточили върху Харков, Киев, Херсон и Николаев.

По думите му за момента в магазините има продукти.

Хората вече разбират, че това не е сън. Всички украинци са заедно. Това е опасност за мира. Светът трябва да разбере, че, ако Украйна не устои, следващи ще бъдат Полша, Грузия и т.н.”, каза Алексей Куцарев, бесарабски българин, председател на Български младежки клуб „Актив”. Мъжът прави хляб и доставя в района на Одеса. По думите му за момента има суровини.

При нас е спокойно. Намирам се в едно село. Чакаме диалог, да се договорят страните, да се отворят пътищата и да тръгнем към България. До Мариупол не може да стигнем, защото е опасно и няма конвой. Има мародери, които спират колите”, разказа Деян Демиров, преподавател по музика в Бердянский университет.

В Киев беше спокойно, но хората чуваха през цялата нощ взривове от запад. В малките градчета около летище „Антонов”, което руснаците без успех се опитват да овладеят вече няколко дни, е хуманитарна катастрофа”, каза доц. д-р Даниел Бенатов.

По думите му руските военни не позволяват на жителите да напуснат укритията, за да попълват нуждите си от вода и храна.

В Украйна вече няма опозиция, дори другите политически сили са с президента Зеленски”, смята доцентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    робин худ
    Този Зеленски ли го постави ,и като устой дупе да му е яко ,да си купи грес една кофа
  • 6
    1
    Гост
    Още един жаден за слава
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари