Белите петна в бизнеса

0
Ректорът на Икономическия университет във Варна ще представи книгата си
Ректорът на Икономическия университет във Варна ще представи книгата си Снимка: Dunavmost

Ректорът на Икономическия университет във Варна ще представи книгата си

Утре от 17:30 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание ректорът на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров ще представи своята нова книга „Белите петна в бизнеса“. Тя засяга теми, свързани с комуникация, манипулация, трафик, бюджет, цени, парадокси на потребителското поведение, тайни на брандинга и особено ценните за бизнеса специфични техники за подпомагане на управленските решения.

“Бели петна” са онези пропуснати или неусвоени до момента възможности, които могат да подобрят функционирането на всяка компания. Те се свързват с недостатъчно разгърнат потенциал на идеите, хората, стратегиите, както и с неспособността да се досетим как да решаваме определени проблеми. В книгата се описват и несполучливите опити да се възползваме от възможности поради повредена радарна система за откриване, слаба подготовка за усвояване или липса на креативност за тяхното създаване. Способността да разпознаваме, създаваме и усвояваме бели петна е елемент от фината настройка при управлението на всеки бизнес. Колкото повече от тях откриваме и създаваме, толкова разширяваме периметъра на избора си за действие. Всяко бяло петно е своеобразна врата – затваряме я и на нейно място се отваря нова, която на свой ред ни открива път към следващи врати.

Тук ще намерите ценни съвети и препоръки как да откривате, създавате, преодолявате и „оцветявате“ белите петна (нашите пропуски и възможности), как да организирате своя бизнес (и живота си) на базата на ясни, честни и прагматични принципи, за да постигнете личен и професионален успех“, казва за книгата главният управител на Германо-българска индустриално-търговска камара д-р Митко Василев.

Проф. д-р Евгени Станимиров ръководи най-старото висше търговско училище в България от 2019 г. Той е преподавател и бизнес консултант с богат опит и има над 140 публикации в областта на маркетинга. Академичната му кариера започва през 1998 г., а през 2014 г. става най-младият професор по маркетинг в България. Водил е лекции в бизнес училища във Великобритания, Германия и Португалия. През 2015 г. проф. Станимиров е номиниран от Икономически университет – Варна за награда „Питагор“ за научни постижения в областта на обществените и хуманитарните науки. Член е на журито на програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2023 г.

„Белите петна в бизнеса“ е втората книга на проф. д-р Евгени Станимиров след „Многомерна стратегия за вашия бизнес“, която бе издадена през 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари