Белгия затваря баровете и кафенетата за месец

0
Ограниченията ще обхванат също работата на непрофесионалните спортни зали и залите за събития
Ограниченията ще обхванат също работата на непрофесионалните спортни зали и залите за събития

Общинските власти в Брюксел решиха днес за месец да затворят баровете и кафенетата в града като мярка срещу тревожното нарастване на броя на новозаразените с COVID-19, съобщиха местни медии.

Ограниченията ще обхванат също работата на непрофесионалните спортни зали и залите за събития. Уточнява се, че болниците в белгийската столица са препълнени и се налага да спрат част от изпълнението на другите си задължения, за да поемат новите случаи на заразени. Лабораториите за изследване за болестта също съобщават, че работят на предела на възможностите, предава БТА.

Забранява се поне до ноември консумацията на алкохол извън домовете, като всеки е съветван да не общува с повече от трима души извън семейния кръг. Мерките не засягат работата на ресторантите, но въвеждат ограничение тези заведения да затварят в 23.00 часа. Според местните власти Брюксел се нарежда на второ място в ЕС след Мадрид в броя на новозаразените.

По последни данни 10 092 са починали в Белгия от Ковид-19 от началото на епидемията. Заразени са били 134 291 души, а 3,4 милиона са изследвани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари