Бебетата родени през септември имат дълъг живот

0
Любопитни факти за септемврийските бебета
Любопитни факти за септемврийските бебета

Септември е един прекрасен месец, в който оказва се, са родени невероятни бебета, превръщащи се по-нататък в живота си в чудесни личности.

Ще ви разкажем някои наистина забележителни и любопитни факти за особеностите за септемврийските бебета.

Повечето хора са родени през септември

Септември е месецът, в който са родени повечето хора на планетата. Това вероятно означава, че родителите им са били доста интимно настроени точно около коледните и новогодишните празници.

Бебетата, родени през септември, имат добри резултати в училище

Обикновено децата, родени в месеца, в който започва и учебната година, са най-големите в класа. Това предполага и по-добро развитие на умствените им способности за възрастта им, следователно по-високи резултати в учебния процес.

Много по-вероятно е да имат дълъг живот

Изследване на учени от Университета в Чикаго откриват, че е по-вероятно родените през септември хора да доживеят столетие или възраст, близка до тази цифра за разлика от всички останали. Изследователите предполагат, че това е свързано със сезонните и витаминни дефицити през останалите месеци от годината.

Има вероятност да са по-високи от връстниците си

Децата, родени през септември, са по-високи от приятелите си в детска възраст. Това е констатация на учени от Университета в Бристол, Великобритания. Феноменът се дължи на по-дългата експозиция на витамин D през летните месеци по време на бременността на майките им.

Те имат силни кости

Същите учени отбелязват и този факт отново поради насищането на плода с полезни хранителни вещества и витамини през пролетния и летния сезон, докато са в корема на майка си.

Родените през септември са невероятно любезни

Вероятно това се дължи на зодиакалните им знаци, но е факт. Бебетата, родени в този месец, порастват като възпитани личности с добър изказ и отношение към хората.

Любовта извира от сърцето им

Септемврийските бебета са обаятелни личности и винаги привличат любов към себе си в интимен и социален план. Те са романтични хора, които обикновено се радват на висока оценка от хората в своя социален кръг.

Те са податливи на тревожност

Когато пораснат, хората, родени през септември, са по-склонни да се притесняват за почти всички в ежедневието си, особено за най-близките. Те са твърде отдадени, заради което в мислите им непрекъснато се въртят тревоги и притеснения.

Те преследват с ентусиазъм всичко, с което се захванат

Отдадеността на родените през септември прозира не само в отношенията им с хората, но и в онова, което ги вълнува. Ако имат хоби или работят мечтаната си професия, те са напълно отдадени и маниакално ентусиазирани да вършат нещата перфектно.

Късметлийски камъни

Камъните, които носят късмет на родените през септември, са сапфир, циркон, лапис лазули. Най-силно влияние сред тези минерали има сапфирът. Той е олицетворение на мъдростта, познанието, чистотата. Защитава от врагове и предпазва от депресия.

Източник: Az-jenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари