Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш

0
Случаите на коклюш растат в цялата страна
Случаите на коклюш растат в цялата страна

Случаите на коклюш растат в цялата страна

Ситуацията с разпространението на коклюш у нас продължава да се усложнява. Вече има първи смъртни случаи – на бебета от Кюстендил

Децата все още не са били във възраст, в която е можело да им се приложи ваксина. Информацията е била потвърдена от три източника, съобщи bTV. Все още обаче се очаква официално потвърждение и от Министерство на здравеопазването.​

Случаите на коклюш растат в цялата страна. Според данните в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) при тях има потвърдени 59 случая само за изминалата седмица.

От началото на годината – болните от коклюш са 205. За сравнение през същия период на 2023 г. те са едва четири.

Сериозна е и ситуацията в София, става ясно от справка на столичната здравна инспекция. За седмица има установени 36 случая.

Припомняме, че заболяването е особено опасно за кърмачета, които не са получили първата си ваксина.

Сред най-разпознаваемите симптоми са кихане, леко повишаване на температурата и пристъпи на кашлица, които не могат да бъдат облекчени. Кашлицата винаги е остра и продължителна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    До 3
    Колко?
  • 1
    3
    До долните ялови курволяци:
    А колко хора гушнаха букетите от „ваксините“ – просто не е истина!
  • 3
    2
    Родител
    Алооо, антиваксърите!!! Искате ли да застанете очи в очи с родителите на доскоро слънчица им, а вече звездички!!!
  • 6
    1
    Моето име
    Вината е на бегемамите, които оставят децата си без ваксина, а още повече - на псевдопедиатрите, които им издават фалшиви бележки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари