Бебе с COVID-19 е оставено цял ден без лечение

0
Детето е държано над 10 часа в болницата, с температура, а чак вечерта е включено на системи
Детето е държано над 10 часа в болницата, с температура, а чак вечерта е включено на системи Снимка: Архив

Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние в Университетската болница в Пловдив, е оставено цял ден без лекар и лечение

 Детето е държано над 10 часа в болницата, с температура, а чак вечерта е включено на системи. Това разкри пред БНТ Пенка Георгиева от Пациентски организации "Заедно с теб".

"Обществото има "късмета" да види какво се случва, само защото близките са направили клипче. Факт е, че много хора изнемогват и умират заради липса на грижа. Системата не се справя - лекарите и сестрите правя чудеса", коментира още тя ситуацията с починалите мъже в Пловдив, чакали пред болница в тежко състояние.

"Нещата не са от вчера. Хората умират в домовете си, не стигат изобщо до болниците. Това, че някой заснел е малък процент от случаите. Моята майка почина по същия начин - нямаше кой да я приеме в болница", каза още по темата Иван Димитров, Федерация “Български пациентски форум”.

"Държавността се опитва да ни убеди, че системата е подготвена, но тя не е. Опитват се да ни вменят вина за ситуацията", съобщи Димитров.

"Не може спешни медици да се обаждат на пациентските организации и да плачат от безсилие", коментира Пенка Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари