Бебе гигантска панда направи медиен дебют в Тайван

0
Това е второто черно-бяло мече, родено в островната държава
Това е второто черно-бяло мече, родено в островната държава

Това е второто черно-бяло мече, родено в островната държава

Втора родена в Тайван гигантска панда направи медийния си дебют, катерейки се по дървена катерушка и играейки си с дървени стърготини пред обективите. Малкото се появи на бял свят на 28 юни, а родителите са Туан Туан и Юан Юан, които са подарък от Китай през 2008 г., за да отбележат затоплящите се отношения между двете страни.

Китай обикновено подарява своите панди само на чуждестранни зоопаркове чрез така наречената „панда дипломация”, но имената на черно-белите мечки се избират така, че да се комбинират, за да означават „събиране“ или „единство“, сподели БГНЕС.

Китай гледа на Тайван като на част от своята територия и обещава един ден да си върне контрола върху самоуправляващия се остров, при необходимост, със сила. Юан Бао, което на китайски означава "кръгло бебе", беше представено пред около 150 репортери и поканени гости заедно с майка си в зоопарка в Тайпе.

Кметът на Тайпе Ко Уендже заяви, че малкото "расте добре". Сега тя тежи над 13 килограма, в сравнение със 186 грама при раждането си. Тази година в тайванския зоопарк се появиха много малки, включително горила, коала, малайски тапир и панголин. Юан Юан роди дъщеря Юан Зай през 2013 г. - първата гигантска панда, появила се на бял свят в Тайван. Семейството е най-голямата атракция в зоопарка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари