Баце върви през дипломацията като побеснял слон през магазин за китайски порцелан

1
Премиерът-Слънце положи всички усилия да се изложи в Азия
Премиерът-Слънце положи всички усилия да се изложи в Азия

НОВИНИТЕ ДНЕС 25.09.2019 Г.

- ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ. Днес на политическата среща на високо равнище по устойчивото развитие, която се провежда под егидата на Общото събрание на ООН, Президентът Радев изнесе реч, в която посочи, че нарастващите разходи за отбрана по света са показател за все по-голямата несигурност. Както и капсулирането на науката в тесни географски граници и нейната насоченост към политическо влияние допринасят за влошаване на световната сигурност. Президентът достойно представи България, като при посещението си е осъществил редица неформални срещи и с други лидери и представители на държави, участващи във форума. От снимките, които са публикувани от събитието, е видно уважението към Президента Радев, както и достойното представяне на България.

- МУТРАТА – ПРЕМИЕРИН. Явно за да уравновеси доброто впечатление, което е произвел Президента Радев в Ню Йорк, Премиерът-Слънце положи всички усилия да се изложи в Азия. Досега се беше излагал /е, и България естествено/ в Европа и в Африка, но сега превзема нови висоти. В Южна Корея, където отиде да проси инвестиции, Борисов първо даде изявление, че България била известен производител в автомобилостроенето. Може би българите наистина сме много необразовани и откровено казано – прости, защото на прима виста не успях да се сетя нито за един автомобилен завод в България освен пишман-завода в Ловеч. На второ четене също не се сетих какви точно автомобили произвеждаме. Но след като капацитет по инвеститорите като Борисов го твърди, кои сме ние – българите, че да спорим с него. След това Борисов зашемети домакините си с разкази за тъмното комунистическо минало, когато той, предрешен като танцьор от самодеен танцов състав, тайно и в нелегалност е практикувал таекуондо, което било забранено от комунистическата власт. То вярно, че премиеринът е доста по-възрастен от мен, ама аз лично не помня такива забрани. Имаше клубове по всякакви бойни спортове и то не дигизирани като танцови състави. Домакините, явно разчувствани от саможертвата на Баце да практикува бойното им изкуство, го дариха с почетен девети дан по таекуондо, а Борисов им счупи една плоча. За автомобили друго не се чу….Още една страна, в която след Борисов ще има много да поправяме първите впечатления. Баце върви през дипломацията като побеснял слон през магазин за китайски порцелан.

- ЮРУШ НА ХРАНИЛКАТА. Като гледам напливът от мераклии за държавната хранилка, направо изумявам. Що народ има без работа и без качества да си заработи хлябът по честен начин. С изключение на малцината професионални политици и хора, които наистина желаят да променят нещо, останалите просто се борят за кокала, като напливът надхвърля границите на фантазиите. Само за София има над 1640 кандидати за кметове и общински съветници! Има 66 регистрирани партии за изборите! Няма град, в който да няма поне трима кандидати за кметове. В голямата си част фотоалбум със снимките на кандидатите изглежда като приложение на книгата на Чезаре Ломброзо за престъпните наклонности. Бог да ни помага от спасителите!

- СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ИЗТРЕЩЯ. Както винаги, когато има противоречиво обществено мнение, съдебната система няма единно становище, като се стига до противоречия, несъвместими с морала. Съюзът на съдиите обвини Висшият съдебен съвет, който пък критикува съдебният състав /Калпакчиев и сие/, че са освободили предсрочно Джок Полфрийман. Не можело ВСС да се бърка в работата на съдиите. От друга страна, стана ясно, че въпросният съдебен състав е тясно и топло обвързан с определено НПО, създадено с помощта на осъдения. И известно с толерантността си към престъпниците. Кой е прав? Според мен никой. А съдебната система за пореден път показва пристрастност и нарушаване на върховенството на закона и най-вече – на морала и справедливостта. Престъпник да си в България! Само жертвите са осъдени вечно, както и техните близки. Защото им остава да се надяват на справедливост само на онзи свят.

- ПОЧИНА ЛЮБОМИР ЛЕВЧЕВ! Още един титан на словото ни напусна. Големият писател и поет Любомир Левчев почина на 84 години. Имам чувството, че днешното бездуховно и цинично време убива мислителите и хората на духа. Все едно не могат да преглътнат невежеството, бездуховността и опростачването на любимия си народ. Поклон пред светлата му памет!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари