Бащата на Сашко обяви 100 000 лева награда за намирането му

2
Отчаян съм и вече съм на ръба на силите си, заяви Александър Цветанов
Отчаян съм и вече съм на ръба на силите си, заяви Александър Цветанов Видео: БНТ

Вече осми ден продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник

Бащата на момчето - Александър Цветков обяви парична награда от 100 000 лева за намирането на детето.

"Отчаян съм и вече съм на ръба на силите си, и искам да обявя награда от 100 000 лева за този, който намери Сашко и го доведе, или посочи поне мястото, на което може да бъде открит", заяви бащата на детето, предаде БНТ.

Той благодари на всички структури на МВР и на всички доброволци, които се включиха и продължават да търсят Александър. Най-важното за него е той да бъде намерен.

Досега никой не е търсил Цветков, за да иска откуп, но все още една от версиите е отвличане. Именно към нея го води и бащинското му чувство, защото по негови думи детето има добра ориентация и не е склонно да избяга.

"На мен никой не ми се е обаждал за някакви пари", обясни той.

Родителите на 12-годишното момче са в контакт. Бащата отхвърли твърденията, че майката е имала желание да вземе детето при себе си и заяви, че е разведен от три години и отговаря само за собствените си действия.

Сашко, който е с тежка форма на аутизъм, изчезна в петък – 11 ноември, в района на Профилакториума в града. Издирването на 12-годишното дете продължава, работи се по всички версии.

Решението за обявяването на паричната награда е лично на бащата и приятелите му, потвърди самият той пред БТА. По думите му то не обвързва органите на реда.

Разпитани са всички близки на детето без майката, която още не се е върнала в България. Доброволците, които търсят Сашко, съобщиха, че прекратяват мащабното издирване, защото няма никаква следа от детето.

От началото на акцията са проверени над 350 сигнала. Многократно са прегледани всички налични видеокамери за наблюдение в района. Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми в 20-километров радиус от мястото където Александър е видян за последно. Проверени са и всички населени места в общините от област Перник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Asya
    Мисля си ,че може да е майката, ако е в Англия тук в Англия държавата дава много пари за гледане на такова дете, ще си стои в къщи и ще взема най малко 2000 паунда
  • 8
    3
    До 2
    Това ли ти е проблема?Аз мислех,че е на бащата.Предполагам,че тези,които са чели по вече за случая,са запомнили какво работи бащата и нямат твоя проблем.
  • 5
    2
    S.B
    И откъде ще ги намери 100 000 лв.
  • 11
    1
    Шерлок
    Дано не съм прав, но ми се струва, че този много добре знае къде е Сашко...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари