Бащата на Петя от Русе настоява за по-строг контрол на пътя

3
Камион уби 16-годишната Петя Йорданова на булевард „България“ през 2009 година
Камион уби 16-годишната Петя Йорданова на булевард „България“ през 2009 година

Камион уби 16-годишната Петя Йорданова на булевард „България“ през 2009 година 

В Световния ден за възпоменание на жертвите на пътни произшествия, близки на пострадали при катастрофи настояха за по-строг контрол на пътя и превантивни мерки. От Асоциацията на пострадалите при катастрофи призоваха за отнемането на автомобилите на пияните и дрогираните шофьори.

В ефира на БНТ от Асоциацията на пострадалите при катастрофи призоваха за приемане на законови промени, които да позволяват отнемането на автомобилите на пияните и дрогираните шофьори. Според председателя на асоциацията Илия Тодоров това би било по-ефективно от повишаване на присъдите за причинена смърт на пътя. 

"Тежките наказания, когато се случи трагедията, не връщат загиналия. Не правят така, че следващия да се замисли", заяви Тодоров.

За по-строг контрол на пътищата и превантивни мерки за обезопасяване на пътните участъци призова и бащата на Петя от Русе, която загина едва на 16 години след като беше блъсната от камион на натоварен булевард в града. След трагичния инцидент в района е възстановен подлеза, направена е и пасарелка, но има и други опасни участъци в града.  

"За съжаление, чакаме най-лошото да стане. Законите ни са хубави, но не се спазват. Затова апелирам към институциите, които са ангажирани с тях, да си свършат работата", заяви Пламен Митев, баща на Петя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    do 3
    ami ako beshe grozna shteshe li da si spomnqsh? izobshto kakva e taq prostotiq koi e krasiv i koi e grozen...
  • 1
    3
    George
    Красивата Петя не мога да приема, че си отиде толкова зелена!Спомням си с огромна тъга за нея.
  • 9
    2
    доктора
    Ех Петя...все едно беше вчера
  • 10
    1
    fafaf
    още го помня тоя инцидент, сега има подлез. но автоманиаците си карат смело там
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари