Бащата на отнетото в Германия бебе е от Две могили

6
Подписка и писмо в подкрепа на семейството ще бъдат изпратени до немското посолство, а близки на семейството ще участват в протеста в София
Подписка и писмо в подкрепа на семейството ще бъдат изпратени до немското посолство, а близки на семейството ще участват в протеста в София

Община Две могили подкрепи официално семейството на бебето Катерина, което бе отнето временно от родителите си от страна на социалните служби в Германия.

Бащата на 7-месечното момиченце – Георги Славов, е от Две могили и хората познават добре и него, и семейството. Затова те са събрали подписка, която са внесли в общината.

Кметът на Две могили Божидар Борисов обясни, че подписката заедно с подкрепителното писмо от страна на институцията ще бъде изпратено днес до немското посолство, до социалния министър Деница Сачева и до Външно министерство, предава Русе Медиа.

В него не се коментират обстоятелствата около случая с отнетата Катерина, а се изразява становище, че семейството са добри и почтени хора, които се ползват с добро име сред общността и нямат никакви нарушения и противообществени прояви. Подкрепата е морална, тъй като като институция общината няма какво друго да направи. В подписката към това писмо са се включили хора от всички населени места около Две могили.

Близките и приятелите на семейство Славови от Две могили ще участват в протеста, който ще се състои днес в немското посолство в София. От Русе също бе организиран транспорт за желаещите да присъстват на протеста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари