Бащата на Камелия ще се грижи за двете ѝ сирачета

0
Как се стигна до трагедията в Ботевград
Как се стигна до трагедията в Ботевград Видео: Traffic News

14-годишно момиче и по-малко с 5 години момче останаха сираци след трагедията в Ботевград.

Тяхната майка Камелия Аярова беше намушкана смъртоносно от баща им Любомир, който след това се застреля с ловната си пушка.

Пред Traffic News лелята на убитата жена заявява, че двете осиротели деца ще бъдат гледани от бащата на Камелия. Съседите на Аярови пък продължават да недоумяват как се е стигнало до кървавата драма.

Според тях Любомир изглеждал буен, но никога не е посягал на съпругата си. Напротив, семейството било задружно и щастливо. Преди време Аярови имали проблеми, но не било нещо сериозно и бързо се сдобрили, увери и лелята на Камелия. Тя и Любомир живеели в квартал „Васил Левски”, където се намирало и шивашкото ателие на жената.

Съседите им ги описват като ведри и възпитани хора. Разказват дори, че мъжът правел партита пред блока, на които събирал децата си и техните приятели. Скандали от дома им не се чували, а за това да са се разделяли чули за първи път от медиите. Според свидетели, разпитани от прокуратурата, обаче Камелия е имала намерения да подаде документи за развод.

Каква е причината затова, все още не е ясно. В града се разнасят слухове, че убитата жена имала тайна връзка, за която мъжът й разбрал и вдигнал скандал. Били се разделили за малко, но взели решение да се съберат. Заради работата си в шивашкото ателие Камелия била позната на целия град. Мъжът пък бил багерист, работел в кариера край Ботевград.

Съседката на семейството Теодора Стоянова разказа, че двете деца на Камелия и Любомир били много послушни. 14-годишната дъщеря участвала в извънкласни дейности и играела в група за народни танци.

Във фаталния вторник Камелия и съпругът й се скарали. Разследващите предполагат, че жената е излязла от ателието, за да поговори със съпруга си. Свадата обаче завършила с три удара с нож. Фатален се оказал този в шията. Камери на общината заснели съпрузите, но не и самото убийство. Линейката пристигнала на място три минути след подадения сигнал от случайно преминаващия Веселин Костов. Той разказа, че познава убитата жена, както и децата й. По думите му докато трупът на Камелия стоял в локва кръв, към него се втурнала 14-годишната дъщеря. Костов спрял момичето, дръпнал го настрана и започнал да го успокоява, че всичко ще е наред. Детето обаче повтаряло, че иска да отиде при майка си.

Подозренията за убийството веднага паднали върху съпруга на Камелия Любомир, който се качил в колата и заминал в неизвестна посока. По-късно стана ясно, че мъжът изобщо не се е укривал, а се е прибрал в дома си. Около 30 минути след извършеното престъпление от него в пристъп на разкаяние той се самоубил. Използвал законно притежаваната ловна пушка, с която се застрелял в устата.

Веднага след убийството от МВР увериха, че са вдигнали накрак цялата местна полиция и са изпратили подкрепления от столицата. Градът беше блокиран с КПП-та, а всяка кола беше щателно проверявана. Цели 5 екипа трябваше да претърсят всички възможни адреси, на които можело да се намира Аяров.

Между куриоз и конфуз обаче се оказа фактът, че на полицията й бяха нужни почти десет часа, за да влезе в дома на Аярови и открие самоубилия се там Любомир. Колата му, която беше обявена за издирване, пък се оказала паркирана до блока на съпрузите, а по скоростния лост дори имало кръв от жертвата.

Ботевград, който трудно може да мине за голям град, не за първи път се оказва голям кошмар за родната полиция. Там труден за откриване беше и избягалият от Централния софийски затвор рецидивист Владимир Пелов. След два месеца подаване на сигнали, че затворникът с тежка присъда се намира в Ботевград той все пак беше открит, но застрелян в центъра на града от друг криминално проявен. Тогавашният вътрешен министър Валентин Радев беше категоричен, че грешка в работата на ОДМВР-София няма, а ловкият затворник е успял да си смени външността като е пуснал брада и така е станал неоткриваем.

Все пак скоро след гафа в ОДМВР-София бяха извършени рокади, които засегнаха и ръководството. Сега обаче екипът на областната дирекция на МВР отново събра ехидни коментари с голямото туткане в търсенето на убиеца, който сложи край на живота си.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари