Баща и син пострадаха при катастрофата на Кресненското дефиле

1
Пътят вече е освободен за движение
Пътят вече е освободен за движение Снимка: БГНЕС

Пътят вече е освободен за движение

Над четири часа път Е-79 бе затворен след катастрофа между товарен и лек автомобил.

Пътният инцидент стана малко след 8 ч. тази сутрин на около километър след Кресна в посока Симитли, двама са пострадали, предаде БГНЕС.

На входа на Кресненското дефиле лек автомобил, в който пътуват баща и син - македонски граждани, навлиза в насрещното и се блъска челно в ТИР Скания с румънска регистрация, който се движи към Благоевград.

След удара влекачът се завърта и затваря и двете ленти. Бащата е със счупен таз в МБАЛ-Югозападна, синът му е по-леко пострадал. Движението бе възстановено в 11:25 часа, колоните от двете страни бяха километрични.

На видеорегистратора на товарния автомобил се вижда как лекият навлиза в лентата му, най-вероятно водачът му е заспал. Това става на прав участък преди поставените преди година и половина колчета по осевата линия, за да не се изпреварва през Кресненското дефиле.

Два крана успяха да повдигнат влекача на товарния автомобил, за да го качат на репатрак.

След това към 11:10 часа пристигна нов влекач, който закачи пълното с моркови ремарке.

Така пътят бе освободен за движение след 4 часа и половина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари