„Барселонагейт”: Рашков е изпратил доклада по случая на Гешев

0
В понеделник стана ясно, че испанските власти проверяват информация за недекларирани милиони от български политици. Това сочи докладът, получен от МВР на 2 февруари
В понеделник стана ясно, че испанските власти проверяват информация за недекларирани милиони от български политици. Това сочи докладът, получен от МВР на 2 февруари Снимка: БГНЕС / Архив

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил вчера следобед доклада по случая, станал по-известен като „Барселонагейт”,  на главния прокурор Иван Гешев

Това разкри NOVA,  позовавайки се на свои източници.

В понеделник стана ясно, че испанските власти проверяват информация за недекларирани милиони от български политици. Това сочи докладът, получен от МВР на 2 февруари. В 22 страници испанските власти говорят за български публични личности, описани са и различни транзакции.

Става дума за скандала, известен у нас като „къщата в Барселона”. Испанските власти допускат, че сумата от 5-те милиона евро, с които тя е била закупена от българи, може да е свързана „с недекларирани средства от висши служители на българското правителство”, „включително тогавашният премиер Бойко Борисов”, се твърди в документите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари