Бареков даде Виктор Николаев на главния прокурор

0

Както обещах, днес гражданите за Отпор срещу корупцията и наглостта в медиите уведомихме главния прокурор Сотир Цацаров, НАП, ръководството на Нова ТВ и АБРО за имотните придобивки на водещия на едно сутрешно шоу Виктор Николаев.

Остава те да преценят има ли нашият сигнал основание.

Ето и въпросите, които задаваме на неговите ръководители и "адвокати":

1. Смятате ли, че се спазват журналистическите стандарти и обществената етика, когато двама водещи провеждат кампания за очернянето и омаскаряването на неудобни политици и обществени личности, без да се дава възможност за изразяване на тяхната гледна точка?

2. Защо не се намесихте през 2014-а година когато Николай Бареков беше мишена на ежедневните атаки и техните поръчкови гости, които сякаш имаха абонамент през месеците юни, юли, август и септември в тяхното предаване?

3. Има ли съвместимост между журналистическа и обществена етика, предвид че тези лица взеха активно участие в уронване престижа на политическа формация и защо тогава, вие, представители на АБРО, не се намесихте да защитите журналистическите и морални стандарт, които явно не са едно и също нещо

4. Стои ли ръководството на Нова телевизия зад редакционната политика на двамата водещи?

5. Наясно ли сте, че темите и събеседниците се избират в разрез с нормалната журналистическа етика – да се дава възможност да се изразяват гледните точки на засегнатите страни?

6. Съдействало ли е ръководството на Нова телевизия за имотното забогатяване на двамата водещи, наясно ли е с техните имотни сделки и отговаря ли техния жизнен и имотен стандарт на платените данъци от заплати от Нова телевизия?

Вие, гражданите, преценете има ли разминаване между морала и действията на този човек и дали изпълнява поръчки на задкулисните си ментори срещу неудобните им противници.

Автор: Николай Бареков, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари