Баневи пристигат в България с белезници

0
Пътуват от Франция с прекачване в Германия
Пътуват от Франция с прекачване в Германия

Пътуват от Франция с прекачване в Германия.

Николай и Евгения Баневи ще пристигнат в България с полет от Германия в четвъртък.

Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, след като лично дойде в сградата на ГДБОП, за да види оръжейния арсенал на арестуваната банда за нелегална търговия с автомати и пистолети.

Това ще стане в 12:55 часа на Никулден, когато Банев има имен ден, пише “24 часа”. Семейството първо ще лети от Франция до Германия, след това ще го качат на втори самолет до София.

Командировани са служители на Главна дирекция “Охрана” към Министерството на правосъдието, които ще поемат Баневи от колегите си във Франция и ще ги придружат до София.

Двамата ще бъдат отведени в следствения арест на “Майор Векилски” или на бул. “Г. М. Димитров”. Евгения Банева няма да бъде настанена в килията на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, от която те се оплакват, показа проверка на “24 часа”. Там няма място, защото подсъдимите за подкуп жени отскоро имат нова съквартирантка. Във Франция Баневи също се ожалиха от лоши хигиенни условия - искали баня всеки ден, а трябвало да се къпят по график. Както и тук, това става два пъти седмично.

Преди да бъдат отведени в ареста, Николай и Евгения Баневи ще бъдат разпитани и прокурорите ще им връчат допълнените обвинения.

Двамата са разследвани за престъпен сговор, данъчни престъпления и длъжностно присвоявяне на 1,5 млн. лв. от “Полимери Девня” - завода, който Банев приватизира преди 20 г., а след това го фалира и наряза на скрап. Срещу него и съпругата му ще бъдат повдигнати и нови обвинения, но това ще стане ясно в следващите дни.

Олигарсите бяха арестувани на летището в Ница на 26 октомври. Прокуратурата ги разследва от лятото за източване на пари от “Полимери”. Първо двамата богаташи не искаха да бъдат екстрадирани, но не обжалваха решението на първоинстанционния френски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари