Бандити задигнаха близо 100 000 лева от обменно бюро в центъра на Хасково

0
Обирджиите са проникнали през дупка в стената
Обирджиите са проникнали през дупка в стената Снимка: ОД МВР - Хасково

Изяснява се защо не се е задействала охранителната система

Бандити са задигнали 30 000 лева и 30 000 евро от обменно бюро в района на автогарата в Хасково през изминалата нощ,. От Районната прокуратура в града обявиха пред журналисти, че обирът е извършен в интервала 22:30ч. – 03:00ч., на 2 срещу 3 ноември, предаде БТА.

В обекта е проникнато от задния вход на жилищния блок, където се намира обменното бюро, след като към обекта от мазетата на блока е била избита дупка в стената. Използвани са и технически средства.

Все още не е ясно колко души са действали в обира, както и защо не се е задействала работещата охранителна система. Досега са разпитани 12 свидетели, предстои назначаването на експертизи. Работи се по няколко версии, каза районният прокурор Румен Сираков.

По думите му по случая е образувано досъдебно производство, а на местопроизшествието са направени няколко огледа. Иззети са веществени доказателства. Предстоят назначаване на експертизи. Текат интензивни издирвателни мероприятия от страна на органите на полицията, под ръководството на прокуратурата.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Хасково и ОД на МВР – Хасково. В него участваха Румен Сираков, районен прокурор, Мирослав Кръстев, наблюдаващ прокурор и комисар Николай Бакърджиев, заместник-директор на ОД на МВР – Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари