Бандит преметна полицаи, че ще се самоубива и духна в чужбина

0
За да заблуди полицията, бандитът оставил прощално писмо, че отива да се самоубие
За да заблуди полицията, бандитът оставил прощално писмо, че отива да се самоубие

Разследван за тежки престъпления млад мъж от Лом избяга в чужбина, докато бе под домашен арест.

За да заблуди полицията, бандитът оставил прощално писмо, че отива да се самоубие. 21-годишният Димитър Димитров бе поставен от съда под домашен арест заради грабеж и подготовка на бомбено нападение, пише в. "Труд".

В края на миналата година Димитров нападна и преби насред Лом 82-годишен дядо и задигна от него пенсията му от 202 лева. Полицията разкри и арестува нападателя.

В средата на януари съдът го пусна под домашен арест, за да се лекува. Десетина дни по-късно униформени атакуваха къщата на апаша и откриха самоделно взривно устройство. Бомбата с тегло 350 грама била направена от барут и ловни сачми, омотани с тиксо. За да обезвредят експлозива, в Лом пристигнаха експерти по взривовете от София. Димитров отново бе пуснат под домашен арест. Пред полицаите той не признал за какво е направил бомбата. На 17 февруари майката на апаша отишла в полицията и обявила сина си за изчезнал.

Тя показала предсмъртно писмо, в което Димитров съобщава, че ще се самоубие. Започнало издирване, но бързо се установило, че Димитров не е мъртъв, а на 16 февруари е минал границата с Гърция. Беглецът от закона ще бъде обявен и за международно издирване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари