Българските IT специалисти са най-нископлатени

0
Българските IT специалисти са в края на класацията, която посочва държавите, които предлагат най-високи заплати в света сред служителите в индустрията
Българските IT специалисти са в края на класацията, която посочва държавите, които предлагат най-високи заплати в света сред служителите в индустрията

Българските IT специалисти са в края на класацията, която посочва държавите, които предлагат най-високи заплати в света сред служителите в индустрията. Годишно у нас специалистите получават средно 25 680 долара. Българите са предшествани от виетнамците и тайландците. Това сочи проучване на сайта Myhiringjob.com.

Швейцария е страната, в която IT кадрите са най-добре заплатени в света. Специалистите в страната получават 171 465 долара годишно. Това възнаграждение е четири пъти по-голямо от това на лице, заемащо същата позиция в Индия, съобщава изданието Ictjournal.ch.

В класацията на държавите, които предлагат по-високи заплати, са Белгия, следвана от Дания, САЩ и Великобритания.

За изследването на заплатите в IT сектора в глобален мащаб за 2015 г., сайтът MyHiringClub.com сравнява общото годишно възнаграждение на IT служителите от междинно ниво, работещи в 9413 компании, разположени в 40 различни страни.

Проучването е направено по предложение на един от читателите на сайта, като годишните заплати се сравняват, вземайки се предвид и разходите за живот, които са изчислени с помощта на Big Mac индекса от The Economist.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари