Български смарт часовник бе представен в Лас Вегас

0
Българската компания „Алтерко Роботикс” представи нов модел на детския смарт часовник MyKi Touch
Българската компания „Алтерко Роботикс” представи нов модел на детския смарт часовник MyKi Touch

Българската компания „Алтерко Роботикс” представи нов модел на детския смарт часовник MyKi Touch.

Премиерата на touch версията на продукта бе на най-голямото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

MyKi Touch е с подобрена локализация, дизайн и устойчивост, повече екстри и цветове, както и възможност за разговори с други деца, притежаващи MyKi.

Часовникът има цветен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, който е чувствителен на допир, и меню изцяло от картинки, които са лесно разбираеми за всяко детe. Първоначално ще се предлага в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата ще имат възможност да създадат и други цветови комбинации.

В допълнение MyKi Touch разполага с няколко мелодии, вибрация, профили, промяна на силата на звънене и още много забавни екстри за децата, а и за родителите. Благодарение на тези екстри детето може да намалява звука и да ограничава повикванията и така спокойно да носи часовника, когато е в час. В какъвто и да е режим обаче опцията за спешни повиквания е винаги активна.

Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето.

„Една година след старта на продажбите на нашия GPS/GSM часовник MyKi Watch имаме удоволствието да представим един напълно нов и изключителен модел часовник за деца. Новият продукт ще се предлага под името MyKi Touch и ще се появи на пазара напролет“ – обяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко Роботикс”.

Двата продукта се допълват, защото новият touch модел разширява горната възрастова граница на децата, които ще могат да го ползват. Myki Watch е по-подходящ за деца от 4 до 8 години, докато MyKi Touch е за деца от 7 до 10 години“ – допълва той.

„Когато създавахме MyKi Touch, ние се водихме от въпросите и препоръките на децата и родителите, ползващи MyKi Watch. Добавихме всичко, което е необходимо, за да създадем един нов и изключително високотехнологичен продукт“ – коментира Димитров. „В същото време MyKi Touch не измества първия ни модел MyKi Watch, който в момента е на пазара.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари