Български политици на годината станаха четирима евродепутати

0

В традиционната си годишна класация Дарик радио избра за политик на 2017 г. четирима български евродепутати - Ангел Джамбазки, Андрей Ковачев, Искра Михайлова и Сергей Станишев.

Те са отличени заради позициите им за приемането на България в Шенген, отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка, отстояването на българския интерес за продължаването на кохезионната политика на Европейския съюз за намаляване на разликите между страните-членки.

Отличието се присъжда и за противопоставянето на двойните стандарти при храните, признаването на българското малцинство в Албания, защитата на българските общности в Македония, Сърбия и Косово и обучението на български език в Украйна. Също така и за усилията за отпадането на визите за българите за Съединените американски щати.

Четиримата коментираха пред медиите българското европредседателство, пише БНТ.

Андрей Ковачев, евродепутат и заместник-председател на Европейската народна партия: Ние даваме пример в Европейския парламент за координиране на нашите позиции по важните за България теми. Наистина се надявам по време на тези шест месеца България да има положителни новини и вътрешнополитически, а не боричкания.

 

Холандия да преразгледа решението си за недопускане на България в Шенгенското пространство, призова в пленарната зала на Европейския парламент в Страс...

Искра Михайлова, евродепутат от Движение за права и свободи: И по време на председателството, и в България политическият живот да бъде нормален, тъй като председателството за нас, които работим в европейските институции, не изключително признание, което изисква някакви универсални усилия и застиване на всички проблеми. Не, председателството е част от нормалното функциониране на Европейския съюз.

Растежът на българската икономика ще надмине прогнозата и ще достигне 4, 5% - това прогнозира премиерът Бойко Борисов. Той участва в конференция за из...

Сергей Станишев, евродепутат и председател на Партията на европейските социалисти: По национални въпроси трябва да действаме национално. Радвам се, че още на Конгреса на БСП през октомври БСП даде сериозен принос за визията България в каква Европа да съществува.

Искаме силна Европа, която може да дава резултати на хората. ЕС за малки и средни държави като България е най-добрата защита на национална идентичност...

Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО: Искам да поздравя колегите за това, че когато трябва да се работи по национална тема, политическите ни различия нямат значения. Ние сме една от малкото национални делегации, които се събират преди всяка сесия и се събираме заедно с нашия посланик, който идва с дневния ред както ще гласува нашето правителство. Правителството беше на Борисов, на Орешарски и пак на Борисов, но няма значение. Този дневен ред се спазва и това е хубаво.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари