"Български ключ" предизвика тревога в Рим

0
Крадците отварят с изобретението всякакви врати
Крадците отварят с изобретението всякакви врати

Крадците отварят с изобретението всякакви врати

Универсалният „български ключ", който е оръжието на крадците срещу най-сигурните и бронирани врати, е вече в Рим, нададоха тревога местните власти. Открай време малкото устройство за отваряне на всякакъв вид ключалки и патрони, се нарича „български ключ", защото според италианските медии бил изобретен навремето от комунистическите ни служби. След това бил изнесен в Европа от нашите крадци.

Според в."Кориере дела сера" тези дни подобен ключ бил открит в грузинска банда крадци при обир на апартамент в римски буржоазен квартал. Техническото име на ключа е „Мишле", или Мики Маус, и можел да се купи в интернет срещу 350-450 евро, пише 24 ЧАСА.

Тревогата за декодера, с който си служели крадците, била лансирана от полициите в половин Европа. Устройството можело да се намери в различни версии и било изключително безшумно при използването му. Моделите на „Мишлето" били замислени за отварянето на различни видове и размери ключалки с европейски профилен цилиндър, които се продават на пазара.

Универсалният български ключ бил наречен „мишле" заради двете си ушички, наподобяващи тези на прочутия анимационен герой. От средство, използвано законно от майсторите на ключалки, той се превърнал в оръжие в ръцете на крадците. Те отваряли с негова помощ, без никакво усилие и без да оставят следи, всички възможни врати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари