Български евродепутат не е допуснат до Комисията по земеделие в ЕП

1
Името на Атидже Вели бе замесено в скандалите АпартаментГейт и КъщиЗаТъщи
Името на Атидже Вели бе замесено в скандалите АпартаментГейт и КъщиЗаТъщи

Избран е новият състав на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент (ЕП).

За поредна година България няма редовен член в нея, а само заместници, става ясно от страницата на ЕП. По информация на БОЕЦ, Атидже Вели, евродепутат от ДПС е предложена за член на Комисията, но е отхвърлена и остава само като заместник. Причината е скандалите АпартаментГейт и КъщиЗаТъщи, който предизвикаха остра реакция в Брюксел, а името на Атидже Вели бе замесено в тези скандали след разследвания на Биволъ и внесени от БОЕЦ сигнали в прокуратурата, по които започна разследване! „Славата“ на ДПС депутатите тича преди тях.

Припомняме:

На 07.05.2019г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ публикува материал за симулативна сделка на бащата на Атидже Вели – Байрям Алиев, закупил на занижени цени апартамент в Манастирски ливади за 215 000 лева при реална цена над 400 000 лева. Не по малко резонен е и въпроса от къде Алиев има тези пари, след като никога не е имал фирми и не се е занимавал с бизнес.

Към този момент Атидже Вели е зам. шеф в ДФЗ с ресор ПРРС и конкретно програмата за станалите просовути „къщи за гости“. На 09.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП и КПКОНПИ за разкритията на Биволъ, като сезирахме институциите и за организирана престъпна група за източване на европейски средства и престъпления срещу интересите на Европейският съюз в състав Румен Порожанов, Атидже Вели, Янаки Червеняков и други неустановени лица. По същото време прокуратурата вече бе образувала проверка срещу Румен Порожанов по друг сигнал на БОЕЦ за корупция, злоупотреба с власт, длъжностни престъпления и неизпълнение на служебните задължения свързани с финансирането на програмата за къщи за гости. Впоследствие Порожанов подаде оставка. На 14.05.2019г. БОЕЦ внесеохме сигнал и срещу председателя и водач на листата на ДПС за евроизборите, Мустафа Карадайъ, основаван отново на разследване на Биволъ, в което са описаани 5 къщи за гости в родното му село Борино на негови роднини финансирани с над един милион лева европейски средства. В сигнала се посочва:

„БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че чрез позицията си на депутат и председател на ДПС, Мустафа Карадайъ е влиял на Атидже Алиева – Вели, която в качеството си шеф в ДФЗ е съдействала и спомогнала за реализирането на тези проекти. Както и че има достатъчно данни за Организарана престъпна група в състав Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Затие Караахмед и др. за източване на европейски средства.“

След евроизборите Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски се отказа от участие в изборите (абсурд за който БОЕЦ сезирахме Конституционният съд и до дни внасяме Жалба до Европейският съд) и именно това е схемата, по която Атидже Вели влезе в Еропейският парламент на мястото на Пеевски.

Ервопейският парламент обаче не е бунище за компрометирани и корумпирани политици и калинки. Въпреки тежката бюрокрация и често съмнителните компромиси, които се правят, в случая евродепутатите категорично отхвърлят кандидатурата на Атидже Вели за член на Земеделската комисия, доминирана от Италия, Франция и Германия. Това е една от най-важните комисиии, отговаряща за един от ресорите с най-голям бюджет и в нея място за корумпета и мафиотски марионетки няма. Това е ясен знак и унизителен шамар за ДПС. А представяте ли си какво би се случило, ако Пеевски бе станал евродепутат?

Разследванията на Биволъ и другите независими медии в България и образуваните проверки срещу политици и магистрати по сигнали на БОЕЦ предизвикаха силен отзвук в европейската комисия, ОЛАФ и международните медии. Реакцията на управляващата ни мафия бе светкавична и срещу Биволъ и БОЕЦ бяха образувани ревизии и проверки от прокуратурата по анонимни и фалшиви сигнали изфабрикувани от самите тях. Спрямо журналистите започна преследване чрез връчване на призовки, разпити и тормоз, а на председателя на БОЕЦ, Георги Георгиев бяха повдигнати обвинения.

Веднага след изборите БОЕЦ обявихме, че Атидже Вели ще бъде първият евродепутат, чиито имунитет ще бъде свален от новият Европейски парламент. Случващото се към момента доказва думите ни. Въпреки всики удари и репресии срещу нас гласът ни се чува все по силно зад граница , а подкрепа за нашата кауза в страната расте с всеки изминал ден. Освен Жалбата до Европейският съд срещу незоконното заличаване на Пеевски и Каардайъ от изборните списъци след изборите, до дни БОЕЦ ще внесем до европейските институции и пореден сигнал срещу евродепутата Мария Габриел, акто ще приложим допълнителна информация за #СтокиранеГейт, както и други корупционни схеми, в които е замесена Габриел и нейни роднини. Коккто и да се мислят за всесилни нашите управници, све по видими са страховете им от действията на независимите медии и зараждащото се гражданско общество в България. А предстоящият избор на Лаура Кьовеши за ръководител на Европепейската прокуратура е кошмар за Борисов, Пеевски и Цацаров и политическата мафия от целият ченгеджйиски спектър.

ГД БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари