„Българската Коледа” превръща надеждата в реалност

0
Благородната кауза помогна на стотици български деца
Благородната кауза помогна на стотици български деца Снимка: Георги Димитров, NOVA

Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа” ще бъде излъчен на връх Коледа.

Зрителите на Българската национална телевизия и слушателите на Българското национално радио ще могат да видят и чуят повече за благородната кауза, която помага на стотици български деца в 20.00 часа на 25 декември.

За 18-а поредна година в празничната коледна вечер от сцената на Народния театър “Иван Вазов” артисти, музиканти, спортисти и журналисти ще се включат в благотворителната инициатива под патронажа на президента. Каузата на тазгодишното издание на “Българската Коледа” е “Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност”.

Лекари, любими лица от малкия екран и интелектуалци се ангажират да насочат вниманието към нуждата от подпомагане за диагностика, лечение и медицински изделия и рехабилитация на децата с тежки хронични заболявания, пише БГНЕС.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, подпомогнати от благотворителната инициатива. Тази година заради пандемията спектакълът ще бъде излъчен на запис и без публика.

През 2020 г. “Българската коледа” подпомогна 500 деца с хронични и тежки заболявания. 15 болници в страната получиха високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари