"Българската Коледа" помага на Хриси от Русе

1
Заразителна усмивка, изпълнена с оптимизъм – това е първото, с което Хриси посреща всеки гост у дома си
Заразителна усмивка, изпълнена с оптимизъм – това е първото, с което Хриси посреща всеки гост у дома си Видео: BULGARIA ON AIR

Средствата, дарени от кампанията, ѝ осигуряват възможност за рехабилитация.

14-годишната Христина Иларионова от Русе е едно от децата, на което Българската Коледа помага от години. Тийнейджърката е с детска церебрална парализа, а средствата, дарени от кампанията, ѝ осигуряват възможност за рехабилитация. А Христина смело мечтае за бъдещето си, предава BULGARIA ON AIR.

Заразителна усмивка, изпълнена с оптимизъм – това е първото, с което Хриси посреща всеки гост у дома си. Въпреки тежката диагноза, поставена малко след раждането ѝ, тя живее активно и ежедневната ѝ програма е доста натоварена.

За Хриси се грижат майка ѝ и баба ѝ, без които тя не би могла да се справи с ежедневните задачи. "Българската Коледа" пък помага за рехабилитацията.

"Не сме изтървали нито един ден, ежедневно се ходи. С парите от "Българската Коледа" покриваме горе-долу три месеца от годината, но това е голяма помощ", обясни пред Bulgaria ON AIR майката на момичето.

Самата Хриси с усмивка споделя, че изобщо не се чувства различна. Има приятели, има тийнейджърски мечти и свое мнение за живота.Тя и семейството ѝ се надяват, че някой ден ще се сбъдне и голямата им обща мечта – слънчевото момиче да стане от количката и да може да върви само.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари