Българската делегация все пак няма да лети до Йерусалим за Благодатния огън

1
Църковното ръководство реши да не лети до Божи гроб с правителствения самолет
Църковното ръководство реши да не лети до Божи гроб с правителствения самолет Снимка: БТА / архив

Това обаче няма да се отрази на празника Възкресение Христово

Тази година българска делегация няма да лети до Йерусалим, за да вземе от Благодатния огън, но това няма да се отрази на празника Възкресение Христово. Това каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, предава bTV.

По думите му няма значение дали огънят е от тази или миналата година, защото той няма давност.

От Йерусалим до София полетът е два часа, огънят не изгасва. Миналата година, контейнерът беше пълен с фенери, тази година ще си остане празен.

Църковното ръководство реши да не лети до Божи гроб с правителствения самолет.

По този начин се спестяват средства и отделни неща по-спокойно се случват, и така е нашата преценка, каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Тази година ще използваме Благодатния огън от миналата. Той се поддържа във всяка епархия. В Бургас огънят гори в шест кандила в църквата "Света Троица".

Благодатният огън пламва от небето над Божи гроб. Чудото се повтаря всяка година. Произходът му е божествен, но за да гори, трябват олио и зехтин.

Благодатният огън се поддържа не от един, а от няколко доброволци, които цяла година се грижат за това пламъкът да не угасне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари