Българската академия на науките отбеляза 153 години от създаването си

0
Над 50 учени от БАН са сред най-добрите в света според класация на Станфордския университет
Над 50 учени от БАН са сред най-добрите в света според класация на Станфордския университет

Над 50 учени от БАН са сред най-добрите в света според класация на Станфордския университет

Петдесет и двама учени от Българската академия на науките (БАН) са включени в класацията на Станфордския университет за влиянието им върху развитието на световната наука през изминалата 2021 година. Това съобщиха от БАН за NOVA в деня, в който с тържество бяха отбелязани 153 години от създаването на най-старата българска научна институция в страната.

Председателят на академията академик Юлиан Ревалски подчерта, че благодарение на БАН българската духовност е станала част от културните процеси в Европа.

„Академията е духовният център, който обединява научните, културните и образователните сфери. За учените от БАН днес е и ден за равносметка”, каза академик Ревалски. Той отчете, че през изминалата година са издадени над 40 патента, БАН е водеща организация в четири програми.

„С увереност можем да твърдим, че в световното научно пространство БАН заема достойно място със своите фундаментални изследвания, както и с научно-приложните постижения, които създават нови модели за иновационно развитие”, посочи още академик Ревалски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари