България забогатява със 120 млрд. долара само за 2 години

1
Програмата на проф. Божидар Попов със сигурност ще измъкне България от кризата
Програмата на проф. Божидар Попов със сигурност ще измъкне България от кризата

Проф. Божидар Попов представи във Велико Търново план за забогатяване на България и няколко стъпки за изход от финансовата криза в страната.

Ученият предложи своята екоикономическа и антикризисна програма „Новаторство в областта на труда и управление на националното стопанство”(НООТУНС). 

По думите му програмата със сигурност ще измъкне България от кризата и ще донесе на страната ни над 120 млрд. долара до края на 2017 г., пише Дарик.

В основата на програмата стои създаване на мозъчен тръст-комитет към Министерски съвет, който да бъде на пълна самоиздръжка и да действа след приемане на Закон за предложенията с полезен ефект. По този начин ще се отвори огромната творческа енергия и потенциал на народа.

Идеята е към комитета да постъпват всички идеи и творчески предложения, които ще подлежат на проверка дали са обществено значими. Ако отговорът е положителен, предложението ще се изпраща за внедряване на фирми и общини. 2% от печалбата ще остава за комитета, 1%, а останалото за общините и съответната държава.

„Практически държавата може да реализира тази програма, без да даде нито една стотинка. След нейното внедряване в България ще се получи икономически ефект от над 73 млрд. долара, а при реализация в световен мащаб – над 9 трлн. долара. 

Голям ще бъде и екологичният ефект, ще се намали темпото на замърсяване и увреждане на околната среда”, убеден е проф. Попов. По думите му и останалите страни ще искат да използват програмата, за която ще си платят солидната сума от общо 60 млрд. евро.

Според проф. Попов около идеята вече са обединени 555 учени, политици и интелектуалции. Зад него са застанали 12 академии и 10 университета, в това число и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Подкрепа за проекта са изказали и от всички министерства, както и от Народното събрание. Зад идеята на професора са се подписали и областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев, зам.-кметът Георги Камарашев и ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.    

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари