България влиза евразийска IT мега мрежа

0
България ще бъде част от мащабна евразийска телекомуникационна мрежа
България ще бъде част от мащабна евразийска телекомуникационна мрежа

България ще бъде част от мащабна евразийска телекомуникационна мрежа.

Страната ни ще се присъедини към проекта на Азербайджан, който носи името Трансевразийска информационна супермагистрала (TASIM). Споразумението за присъединяването на България към инициативата е било постигнато по време на заседанието на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, което се проведе в Баку, съобщава Azernews.az.

Двете страни са се договорили като начало да се проучи възможността мрежи на български телекомуникационни оператори да бъдат присъединени към далекосъобщителната мрежа TASIM. По проект тя трябва да обхване територията от Хонг Конг до Франкфурт.

България става шестата държава, която се присъединява към проекта. До момента част от него са телекомуникационни оператори от Китай (China Telecom), Русия (Rostelecom), Казахстан (KazTransCom), Турция (Turk Telecom). Азербайджан е представен от компанията AzIn Telecom, която използва мрежата на бившият Международен център оп международни отношения и счетоводство към Министерството на съобщенията и високите технологии на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари