България влезе в "Топ 6"!

0
Страната ни е посетена от 1,2 милиона души през миналата зима
Страната ни е посетена от 1,2 милиона души през миналата зима

България е в топ 6 на най-популярните дестинации за зимен туризъм, сочи проучване на Европейската комисия по туризма.

Страната ни е посетена от 1,2 милиона души през миналата зима, показват данните, които бяха потвърдени и от родното министерство на туризма, коментира kmeta.bg.

Приходите на бранша през зимните месеци възлизат на почти милиард лева за сезон 2014/15. Представители на планинските ни курорти от своя страна заявяват, че интересът към България ще бъде висок и през тази година. Само в Боровец се очаква ръст на британските туристи от почти 20%.

Ски курортите ни са готови да посрещнат увеличеният брой туристи и новите изисквания за безопасност на пистите и районите около тях.

Машините за изкуствен сняг на повечето места също са подготвени. Изчакват се единствено по-ниски температури, за да може пистите да приемат първите за сезона туристи.

От своя страна воденото от Николина Ангелкова министерство продължава работата за превръщането на България в целогодишна дестинация.

Проучването отчита доброто планиране и стратегически важните партньорства на страната ни с големи европейски туроператори и авиокомпании.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари