България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата

1
Днес се навършват 151 години от гибелта на Васил Левски
Днес се навършват 151 години от гибелта на Васил Левски Снимка: Цветна литография, около 30-те години на ХХ в. Колекция на Петър Величков

Днес се навършват 151 години от гибелта на Васил Левски

България се прекланя пред паметта на Апостола. Днес се навършват 151 години от гибелта на Васил Левски, предава NOVA. В десетки градове ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците на националния герой.

В града на Апостола - Карлово, денят ще бъде отбелязан с възпоменателен митинг-поклонение. В столицата в храм „Св. София” ще бъде отслужена архиерейска панихида. На церемонията пред Паметника на Васил Левски ще присъстват и президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

В ловешкото село Къкрина и днес продължават събитията по повод годишнината. Още преди обяд ще се проведе традиционният туристически поход от Ловеч до Къкринското ханче. Именно там в 11 часа ще бъде възпроизведено залавянето на Апостола на 27 декември 1872 година. Зрелищната възстановка всяка година привлича хиляди зрители от цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Българин
    151 години от обесването на Апостола на Свободата Васил Кунчев със съдействието на рушлямския граф Игнатиев! 3 дни от убийството на Апостола на Свободата Алексей Навални от сатрапа Владолф Путлер! Слава на Апостолите! АМИН!!!
  • 3
    1
    daskal
    Всички днес говорят за Левски, но едно е сигурно. Ако той се появи днес, ще го убием много по-бързо отколкото тогава. Не само ще бъде предаден, но и намразен от всички. Ще изчезне за броени дни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари