България се готви да приеме еврото най-късно на 1 януари 2025 година

2
Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна
Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна

Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна

България полага усилия да бъде готова да приеме еврото не по-късно от 1 януари 2025 г. Подготовката и напредъкът на страната ни в тази посока бяха обсъдени на срещите на министъра на финансите Росица Велкова с председателя на Еврогрупата Паскал Донахю и с еврокомисаря Валдис Домбровскис по време на заседанието на ЕКОФИН на 27-28 април 2023 г. На тях бяха дискутирани също въпросът за овладяването на инфлацията и мерките на правителството в тази посока, както и очакванията за дефицит по бюджета, съобщават от пресцентъра на МФ.

Във връзка със спекулации в медиите, свързани с процесите по присъединяването на страната ни към еврозоната, Министерството на финансите категорично заявява, че на тези срещи не е повдигана темата за отлагане на въвеждането на еврото в България след 1 януари 2025 г.

Членството в еврозоната е приоритет за нашата страна. Продължава активната работа на държавата по подготовката за приемане на единната европейска валута, както в техническата, така и в законодателната част.

Министерството на финансите смята за недопустимо разпространяването на фалшиви новини и противоречиви послания в медиите, особено в такива с добра репутация в публичното пространство. Всяка информация за официалните срещи на министъра на финансите се предоставя навреме от пресцентъра на институцията по официален път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -11
    9
    квииик
    оха! ако мерим по минусите на моя коментар, значи поне 34 сантиметра навътре им е влезнал на копейкаджиите :D Този път 34см, следващия повече...и така докато ви излезе през устата :)
  • 14
    8
    Яков Леви
    Красноречива статистика, образно казано.Не знам колко и какви машини за минуси има, но е очевидно безсилието и интелектуалното ниво на хорицата (човечето) писали се (писало се) като СС, квиик и прочее. Дори и Вие знаете че приемането на еврото в момента не е добра идея, и както се движат събитията и въобще май няма да има време в коеот да е добра идея. Разбира се може и да не го разбирате, може и да го разбирате но да си заработвате сребърниците, но това е без значение. Болшинството от хората в България не искат подмяната на лева с евро, клкото и "експерти" да се изявяват и то по почти всички медий. Иначе казано, евро - пропагандата толкова ще хване "дикиш", колкото и "атентата" срещу т. нар. "главенпрокурор". Нарочно написано с малки букви и слято.
  • -22
    7
    Sturmfuhrer SS
    Диверсионният ромски катун за изкуствени минуси се активизира панически, но не нада чебурашки, еврозоната ще е тук много скоро и необратимо!
  • -47
    6
    112
    Русофилите в Русия ! Купуват си по един сърп и по един чук и на гезмето в Магадан ,та да разберете какъв живот живеят руснаците !
  • -43
    5
    квииик
    квичете свини рублофилски! Квичете яко! Кефи ме колко сте категорични "няма да ви се получи", "забравете"...ама да ви напомня, че привържениците на еврото на последните избори получават пълно мнозинство с над 50%, а противниците на еврото едва 15% :D Няма да ни се получи? И как точно ще ни спрете? Ще обявите гражданска война ли? А дано, че да ви поразчистим докато съотношението е 1 към 5 :D
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари