България предаде на Турция мъж, издирван за убийство

1
Мустафа Левент Гьокташ е бивш полковник
Мустафа Левент Гьокташ е бивш полковник Снимка: sha.com.tr

Мустафа Левент Гьокташ бе задържан от българските сили за сигурност през септември

Днес от България в Турция бе екстрадиран Мустафа Левент Гьокташ, който е заподозрян за убийството на доцент Неджип Хаблемитоглу през 2002 г., предава БГНЕС

Мустафа Левент Гьокташ бе задържан от българските сили за сигурност през месец септември. Днес преди обяд той кацна на летището в Истанбул и веднага бе арестуван, след което бе отведен в съда в Газиосманпаша.

Гьокташ е бивш полковник. Той бе арестуван в Свиленград ден след като турските власти съобщиха, че Интерпол е издал "червена бюлетина" за ареста му.

Неджип Хаблемитоглу бе известен с критиките си към Гюленистката група - ФЕТО. Той бе убит пред дома си на 18 декември 2002 г. Извършителите на убийството остават неразкрити в продължение на години. Нури Гьокхан Бозкир, бивш офицер като Гьокташ, беше открит в Украйна и екстрадиран в Турция през януари тази година и това ускори разследването по случая.

През февруари бяха задържани шестима заподозрени за връзките им с Бозкир, предимно бивши офицери. Трима от тях по-късно бяха освободени, докато други двама бяха арестувани, а друг заподозрян беше освободен със съдебен контрол - мярка, която включва ограничаване на движението на заподозрения без лишаване от свобода.

През юни властите издадоха заповед за арест на още лица в рамките на разследването, включително и за Гьокташ. Осем заподозрени бяха задържани, а четирима бяха освободени, но са под съдебно наблюдение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари