България получи официално искане да плаща руския газ в рубли

0
Страната ни остава на общата позиция на Евросъюза, че няма да се съобрази с промяна на валутата
Страната ни остава на общата позиция на Евросъюза, че няма да се съобрази с промяна на валутата

Страната ни остава на общата позиция на Евросъюза, че няма да се съобрази с промяна на валутата

България е получила официално писмо от "Газпром", с което се изсиква плащането на руския газ вече да е в рубли. Това потвърдиха за NOVA от Министерството на енергетиката, предаде NOVA.

Известието е получено късно в петък. Страната ни остава на общата позиция на Евросъюза, че няма да се съобрази с промяна на валутата.

Правилото важи само за неприятелските държави на Русия. Засега Русия не планира да спира доставките на газ към страните, които не плащат в рубли. Основната става ролята на „Газпромбанк”. В нея купувачите на газ ще имат две сметки – в рубли и долари или евро. А превалутирането ще се извършва от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    аз
    Русия ще фалира, това ще стане, след няколко годинки ще се молят да им купуват газта, голяма страна, ресурси а икономика на джудже....
  • 0
    2
    ...
    Стой и гледай какво ще се случи в най-скоро време. И металите и ресурсите и петрола, и торовете, и зърното, всичко до дупка ще мине в Рубли. Тогава ще ти стане ясно дали Путин плаши гаргите. Ще те скъсам от подигравки Бонкерз.
  • 0
    1
    Bonkerz
    За кво плащане в рубли става въпрос, при положение, ние ще плащаме в евро, А ПРЕВАЛУТИРАНЕТО В РУБЛИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВА ОТ РУСИЯ. Тия стават все по-смешни. Уж бяха казали и че плащат външния си дълг с тяхните неконвертируеми хартийки, но преди седмици чинно си извършиха плащане по външния дълг във валута. Само плашат гаргите, мн добре знаят че без нашите пари директно фалират. 3/4 От бюджета на Газпром се пълни от Европа. Към Китай има само 1 газопровод и Китай плаща на най-ниска цена и няма голяма нужда от руска газ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари