България губи над 7 милиона евро по европейска програма

0
Вече е направен екшън план за следващите месеци и ще се направи всичко възможно да няма ново отчисление
Вече е направен екшън план за следващите месеци и ще се направи всичко възможно да няма ново отчисление

Причината - забавяния на всички административни процедури.

България е загубила 7,2 млн. евро по Програмата за морско дело и рибарство заради забавяне на административни процедури от страна на управляващия орган у нас и други неуредици. Заради проблемите директорът на дирекция „Морско дело и рибарство” е бил сменен. За това потвърди пред журналисти в парламента земеделският министър Десислава Танева.

„Причините за това отчисление и загуба са комплексни. Основното е забавянето на всички административни процедури и управление на тази програма, поради което бяха направени промени, когато влязох в мандат. Има нов директор на управляващия орган”, обясни тя.

По информация на „24 часа” през последните години начело на структурата е бил бившият служител на ДАНС Юлиян Марков, като всекидневникът го свързва с бившия вече агроминистър Румен Порожанов.

По думите на министър Танева първоначално е трябвало да бъдат отчислени над 8 млн. евро, но след комуникация се е стигнало до финалното решение на Европейската комисия от 12 юли за 7,2 млн. евро, т.е. около 8% от общия бюджет. Ще пострадат мерки, насочени към повишаване на административния капацитет, както и такива, които не са били достатъчно атрактивни.

Министърът беше категорична, че бизнесът няма да бъде засегнат. По думите ѝ вече е направен екшън план за следващите месеци и ще се направи всичко възможно да няма ново отчисление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари