България, Гърция, Сърбия и Румъния ще кандидатстват за Мондиал 2030

0
Създава се Комисия за подготовка на общата кандидатурата на четирите страни
Създава се Комисия за подготовка на общата кандидатурата на четирите страни

България, Гърция, Сърбия и Румъния ще кандидатстват за общо домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г.

Министър Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис препотвърдиха категоричната готовност на четирите страни за съвместна кандидатура.

Те проведоха работна среща в рамките на срещата на високо равнище между България, Гърция, Сърбия и Румъния, която се състоя в сръбската столица Белград, съобщава Правителствената информационна служба.

„Готови сме да защитаваме като екип политическите и икономическите интереси на Балканите”, заяви Красен Кралев. Представителите на футболните асоциации бяха категорични, че изграждането на спортна инфраструктура е важна за всяка от страните. Председателят на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов, който е и член на Изпълнителния комитет на УЕФА, изрази увереност, че кандидатурата на България, Сърбия, Румъния и Гърция е достатъчно силна и имаме шанс за успех.

Четирите страни се договориха също така да кандидатстват заедно за Европейското първенство по футбол през 2028 и през 2032 г. Създава се Комисия за подготовка на общата кандидатурата на четирите страни за Мондиал 2030, в която ще участват по четири души от всяка държава – по две политически лица и по двама представители на футболните съюзи.

По време на срещата днес бе решено още, че Гърция официално се присъединява към съвместното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г. Очаква се следващата работна среща на спортните министри и представителите на футболните федерации за подготовка на съвместната кандидатура за домакинство на Мондиал 2030 да се проведе през месец февруари 2019 г. в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари