България е 4-а по медали на Европейското първенство по бокс

0
Нашите боксьори се представиха на много високо ниво, като спечелиха четири отличия от шампионата
Нашите боксьори се представиха на много високо ниво, като спечелиха четири отличия от шампионата Снимка: БФ Бокс

Българският национален отбор зае престижното четвърто място в класирането по медали от Европейското първенство при мъжете до 22 години в Пореч, Хърватия

Нашите боксьори се представиха на много високо ниво, като спечелиха четири отличия от шампионата, пише вестник 24 часа.

Носителят на Купа „Странджа“ Радослав Росенов донесе златен медал в категория до 60 килограма. Рами Киуан се поздрави със сребърно отличие при 75-килограмовите, а Ергюнал Себахтин (48 кг) и Николай Маринов (57 кг) грабната бронзови медали.

Това представяне донесе на България позиция в Топ 5 в крайното класиране. Лидер е Италия с 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. На второ място е Турция (2-0-4), а третата позиция е за Украйна (1-3-2). Със същия актив като България са още Азербайджан и Грузия.

В отборното класиране нашите национали заемат пето място. Боксьорите ни са спечелили 16 точки, с една по-малко от четвъртия Грузия. Първата позиция се дели от Украйна и Турция с по 27 точки, а трети са националите на Италия с 25. На Европейското първенство взеха участие 216 боксьори от 39 държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари