Българинът гледа далаверката, да мине по тънката лайсна

0
Цяла седмица всички медии в България са гръмнали от една измама
Цяла седмица всички медии в България са гръмнали от една измама

Цяла седмица всички медии в България са гръмнали от една измама. Спас - Александър от Кочериново бил измамил хора с обещания за евтини самолетни билети и екскурзии.

Уважаеми хора, за какво мислите има туристически компании, които плащат застраховка "Отговорност на туроператора", плащат на добре обучени служители, осигуряват съпорт, държат ви информирани за всяка една промяна в разписанието, осъществяват връзката между авиокомпанията и вас-клиентът, за да се доволни от услугата? За какво мислите, че са лицензите на туроператорите и турагенциите? Просто, за да стоят по стените и да се представят при проверка?

Или си мислите, че евтините самолетни билети се копаят от малки джуджета в мини, а Саурон определя, колко точно ще струва вашия самолетен билет?

Едва ли. ... Българинът гледа далаверката, тънканата, да мине по тънката лайсна или да плати за три звезден хотел, а да изиска специално за него и само за неговия престой, условията да са като за пет звезди. Задължително хотелът трябва да е в идеалния център или директно от терасата си да влиза в морето.

А полетите трябва да са в точно определен час, който е удобен за него, максимално кратък, с максимално богато меню, широки седалки, лична стюардеса и пряка връзка с пилота. Има и такива, които искат да им се отварят прозорчетата на самолета, за да надничат, щракат селфита и т.н., и т.н.

Икономията е майка на мизерията, но все пак никой от нас - професионалистите туристически агенти, не е тук, за да ви прецака, да ви вземе пари без да предостави услуга. Имате договор, който е двустранно е подписан. Казва се Договор за организирано пътуване, който не е изписан като договорите на МТЕЛ, ТЕЛЕНОР, ГЛОБУЛ и т.н. Четете го внимателно и на спокойствие, седнали на удобен стол, а условията му МОГАТ да се дискутират. Туристическия агент предоставя гъвкавост и добро обслужване. Освен този договор можете да сключите и застраховка "Отмяна на пътуване", с чиито условия също можете да се запознаете преди да я сключите и подпишете. Сумата ѝ варира и вие знаете на каква цена срещу какво сте защитени. Една инвестиция от 20-70 лв. може да ви върне предплатените 200 - 2000 лв.

Имате и друго! Човек от туристическата компания, които е ваш приятел и партньор. Той знае какво искате, знае какво да предложи, дава ви избор и е на разположение, ако се появи форсмажор или друга ситуация, свързана с отмяна на полет, закъснение на полет, промяна в разписание, оувър букинг и т.н., и т.н. Туристическия агент е човек, на който можете да се доверите. Той не е лелинчо на братовчеда на майката на зълвата на баба ви! Той е професионалист, обезпечен със знания, софтуер и опит при всякакви ситуации.

Така че следващия път се замислете на кого плащате и за какво. Както и какво ще получите насреща.

А на мен ми писна да слушам за тези 40 хитреци, решили да спестят някой лев, които ми надуват главата. И не ми е жал за тях! Защото не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!

В.Попов, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари