Българин уби съкилийника си в Италия

1
22-годишният ни сънародник го е удуши с голи ръце след свада
22-годишният ни сънародник го е удуши с голи ръце след свада

22-годишният ни сънародник го е удуши с голи ръце след свада

Български затворник удуши с голи ръце италианския си съкилийник в затвора на Витербо, съобщиха медиите на Апенините. Това е град на 80 км. северно от Рим.

22-годишният ни сънародник Т.К. убил 49-годишния сицилианец Алесандро Салваджо след жестока свада в килията, която делели заедно. Тревогата за случилото се била подадена в 22:00 часа във вторник. Не е ясно от какво бил породен спорът, завършил с ужасната сцена. Въпреки че охраната на затвора се намесила веднага, медицинска помощ пристигналa, когато вече било твърде късно. Италианецът е починал от задушаване, пише вестник 24 часа.

Той бил осъден за наркотрафик, но се намирал в затвора на Витербо заради двугодишна присъда за бягство. Имал съпруга и две деца.

Не са ясни причините за действията на българина, който стиснал с ръцете си шията на съкилийника си до задушаването му. 22-годишният мъж нямал медицински картон с психиатрична експертиза. Според Стефано Анастазия, гарант за затворниците в област Лацио, жертвата и убиецът дори имали много добри отношения преди това. „В затвора, за жалост, съществуват тежки условия, водещи до човешко страдание, и резултатът понякога са ужасни факти като този. Става въпрос за една трагедия", коментира Анастазия пред информационната агенция Италия.

Според провинциалния синдикат на затворническата полиция в часа, когато се разиграла трагедията, имало само един надзирател за 4 секции на два етажа с 200 затворници. Според секретаря на синдиката Донато Капече самата затворническа полиция била подложена на огромен стрес по време на работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари