Българин погуби мотоциклетист в Италия

0
Сънародникът ни е избягал от местопроизшествието
Сънародникът ни е избягал от местопроизшествието

Сънародникът ни е избягал от местопроизшествието

Българин премазал с микробуса си мотоциклетист в Мондрагоне, на 50 км от Неапол, след което избягал, съобщиха италианските медии, цитирани от вестник "24 часа".

Катастрофата е станала на улица Консортиле дел Савоне в градчето, което се намира в провинция Казерта. Българинът шофирал миниван, в който се возели и други двама негови сънародници. Той помел 73-годишен италиански пенсионер, който карал мотоциклета си. След катастрофата българинът избягал с колата си, докато италианецът бил транспортиран в болницата на Сеса Аурунка. По-късно починал заради раните си.

Карабинерите, дошли на мястото на катастрофата, започнали веднага издирването на избягалия шофьор. Нейни свидетели станали намиращи се там минувачи. Малко по-късно, на близо 8 км от мястото на катастрофата, бил открит ванът на българина. След като го подканили да спре, българинът слязъл от колата и се втурнал да бяга. Малко по-късно бил заловен. Той е обвиняем за убийство на пътя, неоказване на помощ, шофиране без книжка. Колата му нямала и застраховка, поради което била поставена под запор от полицията.

В Мондрагоне живее голяма българска общност - най-голямата сред имигрантите в 28-хилядното градче. Според Италианския статистически институт официално регистрираните наши сънародници там са над 1100, но реално са много повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари