Българин, осъден на доживотен затвор в Гърция, у нас ще лежи 20 години

0
През 2019 г. мъжът е бил заловен на пристанище Игуменица с близо 71 кг каптагон
През 2019 г. мъжът е бил заловен на пристанище Игуменица с близо 71 кг каптагон

През 2019 г. мъжът е бил заловен на пристанище Игуменица с близо 71 кг каптагон

Дупничанин, осъден на доживотен затвор в Гърция за контрабанда на каптагон за над 7 млн. евро, ще лежи у нас 20 г. зад решетките. Софийският апелативен съд приведе наказанието на гръцкия съд към нашето законодателство и така дупничанинът ще бъде предаден на българските власти да доизлежи присъдата си от 20 г., съобщават от съдебната институция.

К. С. е осъден през 2022 г. от Апелативен съд Керкира, за престъпление от 2019 г., което по гръцкото право е квалифицирано като "професионален трафик на наркотични вещества с очаквана облага над 75 000 евро", за което му е било наложено наказание "доживотен затвор" и глоба 120 000 евро.

Мъжът е бил заловен на пристанище Игуменица, на ферибота за Италия с близо 71 кг каптагон (369 545 таблетки) на стойност над 7 млн. евро. С управлявания от него автомобил, с допълнително монтирана газова уредба, е трябвало да извърши транспортиране през границите на България, Гърция и Италия срещу парично възнаграждение от 25 000 евро.

Таблетките били старателно укрити в нарочно монтирана бутилка на нефункционираща система за втечнен газ. Към изпълнението на контрабандата били привлечени и неговия баща и брат, които също са осъдени. Те пътували във втори автомобил, непосредствено след К. С. и успели да излязат от България в Гърция, като стигнали до Игуменица на път за Италия. Когато К. С. бил арестуван на качване на ферибота, се обадил по телефона на баща си и брат си и те опитали да напуснат Гърция като се върнат обратно в България през ГКПП Промахон, но били арестувани.

Софийският апелативен съд прие, че К. С. е с чисто съдебно минало, но е извършил контрабанда на значително количество каптагон 70 кг и 930 гр, на изключително висока стойност, като част от предварителна престъпна организация с баща му и брат му и при данни за съпричастност и на трети неустановени по делото лица - чужди граждани. Заради това съдът му даде максималното наказание по нашия НК - 20 г. затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари