Българин е световен шампион по информационни технологии

0
Младият българин се занимава с компютри едва от няколко години и дори няма намерения да се занимава професионално с това
Младият българин се занимава с компютри едва от няколко години и дори няма намерения да се занимава професионално с това

Осемнадесетгодишният Георги Бошев от Несебър стана световен шампион по информационни технологии, след като пребори 400 хиляди конкуренти от над 130 държави, на финалния кръг на състезание в САЩ.

Младият българин се занимава с компютри едва от няколко години и дори няма намерения да се занимава професионално с това. Георги ще учи медицина във Варна и мечтае да стане хирург, пише Канал 3.

Преди три месеца Георги се дипломира в Английската гимназия в Бургас и кандидатства за специалността медицина в Медицинския университет във Варна. Междувременно се явява на регионалния и националния кръг от състезанието Microsoft Office World Wide Championship, класира се първи и успява да стигне до финала, който се проведе преди няколко дни в Орландо, Флорида. Отново става първи, в конкуренция с 400 хиляди младежи от цял свят.

"Имаше да се изпълнят команди, да се променят документи в Word, които са много различни от тези, с които хората работят в ежедневието си и този документ имаше много капани и неща, които са скрити и трябва да знаеш къде се намират точно, за да можеш да ги промениш в Word. Мисля, че това, което ме направи шампион, бяха няколко кратки команди като „Remove Tabs Top" и да променя едни цветове в самата тема. Със сигурност това е нещото, което другите не можаха да се сетят откъде да направят и аз успях да направя".

Веднага след финала на състезанието Георги получава куп покани за работа и развитие в IT сферата от чужбина, но мечтата му е свързана с България и с друга професия.

"Към медицината имам интерес още от малък и винаги биологията и химията са ми били интересни и намиран медицината за много хуманна професия и искам да помагам на хората", заяви бъдещият доктор Бошев. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари