Българи мизерстват в гръцкия остров Лефкада

5

За 11 души мечтаната почивка в Гърция се превръща в кошмар

В твърде изнервена се превръща дългоочакваната почивка в Гърция за 11 българи, избрали да прекарат в Лефкада, алармира читател на вестник 24 часа.

Вместо в избрания хотел, за който групата е платила 7 нощувки, били настанени в неугледни и непочистени бунгала в оградено дворно пространство – цялото прашно и тревясало. Трябвало сами да си чистят, разказва Димчо Момчилов, който е потърсил вестника за съдействие, възмутен от ситуацията.

На 14 юли сключихме договор за почивка на Лефкада с туристическа фирма чрез посредник. На следващия ден преведохме съответната сума след избор на добър хотел по тяхно предложение. При пристигането ни в Лефкада на 24 юли бяхме настанени не в хотела, а в бунгала на около 200 м от основния хотел”, пише Момчилов.

Никой не ни поиска лични карти. Разхвърлиха ни по бунгалата без присъствието на представител на тур агента ни. Групата ни, платила за хотел, получи бунгала. Като завършек те не бяха почиствани - бяха оставени кофа, парцал, метла и лопата”, обяснява Момчилов.

След като ги настанил в бунгалата, собственикът завел българите до основния комплекс, за да им покаже ресторанта, където имали платена закуска.

Бунгалата били в неподдържано пространство с треви, чакълеста основна алея и мръсен басейн. За по няколко часа на ден отварял нещо като плажен бар.

Като някаква компенсация за виновност от страна на туроператора на настанените в този бивак били върнати хотелски такси – по 10,5 евро на стая.

“24 часа” се свързва с директора на туристическата фирма, който извърши проверка, и от фирмата изпратиха писмено становище.

Ние като туристическа агенция не можем да влияем на хотела в коя сграда да настани туристите, това е отговорност на самия мениджмънт на хотела”, обясняват от фирмата.

Въпреки че хотелът не е дължал компенсации за възникналия казус, от ръководството му решили да компенсират на място Момчилов и 2-мата туристи с него, с 6 вечери на блок маса.

Отделно хотелът компенсирал всички 11 туристи, като за негова сметка заплатил към община Лефкада такса престой.

От BG туристическата фирма са готови да предложат на 11-те туристи компенсации за претърпяното неудобство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Джанго
    Лефкада е топ дестинация,грешка на почиващите че са си избрали този начин за настаняване. Никога ама никога работа с български туроператор...тъпанарска история
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари