Бален „Мираж“ печели награди на международен конкурс

0
Международения фестивал е за детски песни и танци
Международения фестивал е за детски песни и танци

От 10 до 13 юни 2015 г. в град Конин, Полша се проведе Международен фестивал за детски песни и танци. За 36-ти път в този красив град се събират талантливи деца, за да премерят сили и да пленят с красота и феерия многобройната публика. Конкуренцията между участниците е на много високо ниво, тъй като до участие в конкурса достигат най-добрите. Те са поканени от организаторите след предварителен кастинг, на база на изпратени дискове с танците, които ще бъдат представени.

В надпреварата се включиха 98 танцови колектива от Полша, Молдова, Русия, Украйна, Словакия и България. В раздел „Танци“ България беше представена от две възрастови групи на Формация за модерен балет „Мираж“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Томова и помощник ръководител Росица Станчева. Те преминаха всички елиминации и със своето майсторство стигнаха до финалите.

Фестивалът се проведе в прекрасната зала на Културния дворец в град Конин, а заключителният концерт и награждаването в Летния театър, сцената на който беше превърната в приказен свят.

Там, под озареното от фойерверки небе, водещият обяви пред всички „Златен аплауз“  за първа възрастова група „Мираж“ – Русе, България, а след това - сребърни медали за втора възрастова група отново за „Мираж“, България.

Вълнуващи моменти, които изпълниха с гордост талантливите русенски деца и техните ръководители Наталия Томова и Росица Станчева, а така също и съпровождащите ги родители.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари