Байдън допусна премахване на мита за китайски стоки

0
Американският президент обмисля мерки срещу инфлацията, докато цената на бензина в САЩ достигна исторически максимум
Американският президент обмисля мерки срещу инфлацията, докато цената на бензина в САЩ достигна исторически максимум Снимка: Getty Images

Инфлацията е най-големият ми приоритет, заяви американският президент

Президентът на САЩ Джо Байдън днес даде уверения, че инфлацията е най-големият му национален приоритет, в момент когато повишението на цените се отразява на американските домакинства и на рейтинга му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Той обаче смята, че някои от корените на инфлацията са извън контрола му, цитирайки пандемията от COVID-19 и последиците от войната на Русия срещу Украйна.

Байдън съобщи, че Вашингтон обмисля евентуално премахване на митата върху китайски стоки, за да се бори с инфлацията.

Междувременно цените на бензина в САЩ достигнаха нов исторически максимум. Средната цена на галон бензин (3,78 литра) днес беше 4,374 долара, според Асоциацията на автомобилистите (ААА). Предишният рекорд бе на 11 март, малко след руската инвазия в Украйна и началото на санкциите - 4,33 долара за галон.

Миналата година един галон бензин в САЩ се е търгувал средно за 2,967 долара, припомня АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    111
    Идиот, спри печатницата бе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари